Kinamat

När Marianne och Ulf Arfvidsson bodde i Shanghai i slutet av 90-talet provades många olika kinarätter. Några favoriter blev det efter hand. Ingenjör Yao Jie kommenterade ibland rätterna på restaurangbordet med att han kan laga dem minst lika bra eller bättre. Efter lite tjat ställde han upp på att förevisa sina kunskaper en kväll och resultatet redovisas i fem recept.

Annorlunda sevärdheter

I varje bygd finns det unika. I Braås finns det som ingen annan plats kan visa upp. Några exempel visas här och det finns säkert flera intressanta, unika och annorlunda sevärdheter.

Braåsdagen 2007

I år hölls braåsdagen i anslutning till den restaurerade ångbåtsbryggan. Det började med invigningstal av kommunalrådet Gunnar Elm som klippte av bandet och överlämnade bryggan. Samhällsföreningens ordförande Eva Kvist tackade och tog emot en symbolisk nyckel.
Vädret var lagom varmt och inget regn just den här dagen. Mycket folk samlades kring stånd och aktiviteter. Alla var eniga om att detta var en bra plats att fira dagen. Louise Bjällebo var dagens konferencier. Atteviks, Bil och Marin och Jansons Husvagnar visade sina program. Andra företag och föreningar ställde upp och visade sina aktiviteter. Det blev en ovanligt bra dag. (Foto: Lars Altin, Marianne Arfvidsson och Ulf Arfvidsson)

Julmarknad 2007

Årets julmarknad den 9 december i hembygdsparken förlöpte som vanligt. Vädret var milt med lite duggregn då och då. Även detta verkar vara det normala vädret nu för tiden. Med ljusslingor, julgran och julmusik kunde ändå lite julstämning etableras. (Foto: Lars Altin)