Våren som kom av sig

Det blev aldrig någon riktig vinter 2008. Våren kom ovanligt tidigt med sol och lite värme. Vårtecknen visade sig också tidigt redan i början av mars månad. Så till den ovanligt tidiga påsken förväntades vackert vårväder. Ack, ack så blev det inte alls. Vintern kom till påskhelgen och våren stannade av.

Bryggans dag 2008

Efter invigningen av bryggan i höstas har reptåg satts upp på vänster sida och anslagstavlan försetts med en kort historik och några bilder. Nu anses bryggan vara helt klar att användas.
Bryggans dag firades i solsken men med lite snålblåst. Överraskande många braåsbor infann sig till premiären. Många deltog i metartävlingen och tipspromenden. Det bjöds på grillmat och kurdisk musik. På kvällen anordnade Attraktiva Braås öltält med bryggdans.

Braåsdagen 2008

Braåsdagen firades den 6 september vid ångbåtsbryggan. Mörka moln och regn förebådade ett blött firande. Turen var med arrangerande samhällsföreningen så att lördagseftermiddagen flöt fram i bästa tänkbara väder. Publiken strömmade till som aldrig förr. Kommersen gick överraskande bra och många sålde slut alldeles för tidigt. Två husbåtar låg förtöjda vid bryggan och många vandrade ut för att gå ombord. Från scenen bjöds på underhållning under ledning av Louise Bjällebo. Häståkning, ridning, smide, porslinskrossning, motorcykelåkning, dans och mycket mera fanns att prova på eller roa sig med.
(Foto: Lars Altin och Marianne Arfvidsson)

Julmarknad 2008

Braås julmarknad den 7 december anordnades som tidigare år i Hembygdsparken. Många små företagare och föreningar fick tillfälle att bjuda ut sitt sortiment. Lotterier med många vinster lockade också till köp. Vädret var som tidigare år omkring noll och med lite fukt i luften. Publiken strömmade till som tidigare år och tidvis fylldes marknadsplatsen helt av minglande publik. Tomten T. Varde myste och bjöd på karameller. Mitt på planen vid julgranen eldades en brasa för de som önskade värma sina händer.