Vinterbilder Braås 2010

Snö, snö, snö - det blev en vinter att minnas för mycket snö. Det ger möjlighet till skidåkning men det finns inga skidor och nästan inga spår. Det var så länge sen det var vinter att skidåkningen har glömts bort. Det finns ännu några veckor kvar att sätta igång med denna fantastiska upplevelse att sakta glida fram på hala skidor. Snödjupet just nu den 17 februari är 35 cm. Det har nog sjunkit ner några centimeter från maxläget. Sedan bilderna togs har det snöat igen i flera omgångar och nu den 21 februari är snödjupet 55 cm. Den 23/2 62 cm.

Braåsdagen 2010

Samhällsföreningen arrangerade som vanligt fest med marknadsförsäljning, utställningar och i år även en politisk diskussion om Vision Braås. Ovanligt många besökare trängdes kring marknadsstånden i det vackra höstvädret. Peje Johansson höll i underhållningen från scenen. Vision Braås som tagits fram under våren tillsammans med kommunen ställdes ut i ett av tälten för att ge Braåsborna en första möjlighet att tycka till.

Julgransdans 2010

Som så många år tidigare anordnades undehållning för barnen i Braåsgården och på torget. Detta är ett samarbete mellan Volvos personalklubb och Samhällsföreningen. Trims och Trams på nya äventyr, musikteater för barn, framfördes i Braåsgården och därefter dansades kring granen på torget. Bern Gustavsson spelade juldanser till dansen på sitt dragspel. Det var ovanligt mycket snö och kallt. Trots detta deltog många barn och föräldrar i dansen. Som avslutning kom tomten med godispåsar.