Knutsdansen 2013

Volvos personalklubb och Samhällsföreningen arrangerade som vanligt julens sista dans kring granen och besök av Tomten.

Det började i Braåsgården med Trolleri. MagicMarkus eller som han egentligen heter Markus Thorsell från Växjö jonglerade och trollade för barnen i Braåsgården.

Därefter på med ytterkläder och ut i kylan. Det var inte så kallt bara några minusgrader och lite snö på marken. Bern Gustafsson spelade julsånger på dragspelet och det blev ringdans kring granen. Som avslutning kom Tomten och delade ut gottepåsar till barnen.

Våren 2013

Nu börjar det bli lite mildare väder med mycket sol. Något bakslag kommer säkert men våren är snart här. Vårblommorna börjar sticka upp i solgläntorna och katterna irrar omkring med stor frenesi.

Bryggans dag och Nationaldagen 2013

Dagen firades i strålande sommarväder. Vid bryggan anordnades mopedrally med ett trettiotal deltagande mopeder som rallade runt Madkroken. För de mer stillsamma fanns en tipspromenad och grillat kött eller korv serverades till lunch för den hungrige.

Klockan två började firandet av nationaldagen i hembygdsparken. Missionskyrkans manskör sjöng kända sommarvisor för den talrika publiken vid kaffeborden. Talet hölls av kommunalrådet Åke Carlson från Herråkra. Åke har ett förflutet som elev i Braås skola men bor i Uppvidinge där han är kommunalråd.

Sjösås äng

Mitt i Braås ligger naturreservatet Sjösås äng. Ängens åkrar hävdas genom lövräfsning och slåtter. Två ytor i reservatet sköts i dag fortfarande som slåtteräng och här finns rikligt med typiska ängsarter som ängsvädd, brudborste, prästkrage, slåttergubbe, jungfrulin och solvända. Speciellt i den östra ängen finns en rikedom av gamla träd. Dels hittar man ihåliga och mycket gamla lindar som hamlats under lång tid. Dessutom finns här ovanligt grova och högväxta ekar. I en av ekarna kan en vuxen man utan problem få plats i den ihåliga stammen. (Källa: Länstyrelsen)

Hembygdsfest med LIONS auktion 2013

Traditionsenligt anordnades årets hembygdsfest med loppmarknad, utdelning av hembygdsstipendiet och LIONS Braås auktion som avslutning. Det var som vanligt mycket att köpa och billigt för den som handlade. Det mesta såldes och ovanligt lite blev transporterat till återvinning. Totalt blev det ekonomiska resultatet sämre än tidigare år.

Hembygdsstipendiet delades ut till Britt Arvidsson för hennes mångåriga engagemang för besökare på Braås bibliotek.

Braåsdagen 2013

Årets Braåsdag firades i strålande sommarväder med många besökare till området vid Ångbåtsbryggan. Braåsvisionen visades upp i ny upplaga. Kommunalråden Bo Frank och Per Schöldberg deltag med övriga partiers representanter.Braås Talangtävling genomfördes och vinnare blev Jesse Kaddu Musoke som sjöng mycket bra. Lilla Braåsloppet i tre klasser med Melvin Mähler vinnare i 03/04 och Kevin Mähler i 05/06 och Nils Johannesson i 07/08. Braåsstugan vanns av Nils-Ragnar Samuelsson.