Julmarknaden 2016

Ni minns väl hur det var förra året - kraftig blåst från sjön och helt omöjligt att få marknadsstånden att stå fast på marken. Marknaden flyttades i en hast till Braåsgården.

I år var det betydligt vänligare väder med svag vind och kring nollan. Med lite letande kunde man hitta lite snö här och där. Nya inköpta stånd som även användes vid Braåsfestivalen ringade in området framför Skattagården. Som vanligt mycket folk som vandrade runt för att köpa lotter eller inhandla något till julen. Julmusik flödade från högtalaranläggningen och ECO-kören från Svenska kyrkans underhöll med fin julmusik. Längs tillfartsvägarna lyste marschaller. När mörkret föll blev det väldigt stämningsfullt. En julgran med tända ljus och en brasa för den som ville värma händerna fanns som vanligt i centrum. Inne i skattagården bjöds det på kaffe med rejält dopp för 40 kr.

Det var som vanligt många besökare och lite trångt att ta sig fram vid tre-tiden när alla var där. Några bilder som illustrerar eftermiddagen finns här.

View the embedded image gallery online at:
http://braas.se/bilder#sigProId29bf965736

Bakgrundsbilder Braåsportalen

Som bakgrund till alla sidor utom startsidan kan man se dessa bilder.

View the embedded image gallery online at:
http://braas.se/bilder#sigProId76b757f303

Invigning Braås Sporthall

View the embedded image gallery online at:
http://braas.se/bilder#sigProIdd1a09b437b

Den 24 januari 2015 invigdes den nya sporthallen i Braås. Det började framför ingången med att bandet klipptes av kommunalrådet Per Schöldberg och två elever från Braås skola. En trumpetfanfar och ett kort fyrverkeri avslutade utomhusaktiviteten. Sedan bjöd rektor Ewa Wånehed besökarna att stiga in.

Per Schöldberg höll invigningstalet. "Detta är en ny funktionell plats anpasssad för gemenskap och många olika aktiviteter", sade han bland annat. Han tackade Vidingehem, föreningslivet i Braås, samhällsföreningen och företagen i bygden samt alla andra som bidragit. Utan er hade detta inte blivit verklighet. Han överlämnade en gåva till samhällsförningen, ett glasskåp där framtida priser kan ställas in. Därefter förklarade han sporthallen invigd.

Sedan följde gymnastikuppvisning av Braåsgymnasterna, fotboll och innebandy. Även den nya och mycket omtalade hoppgropen användes. Den skall användas för lite mer avancerad gymnastik med mjuk landning så att inte skador uppstår om man misslyckas. En sådan grop finns sedan tidigare bara i Växjö, Kalmar och Karlskrona i vårt område.

Underkategorier