Bakgrundsbilder Braåsportalen

Som bakgrund till alla sidor utom startsidan kan man se dessa bilder.

View the embedded image gallery online at:
http://braas.se/bilder/51-bilder-2015#sigProId76b757f303

Invigning Braås Sporthall

View the embedded image gallery online at:
http://braas.se/bilder/51-bilder-2015#sigProIdd1a09b437b

Den 24 januari 2015 invigdes den nya sporthallen i Braås. Det började framför ingången med att bandet klipptes av kommunalrådet Per Schöldberg och två elever från Braås skola. En trumpetfanfar och ett kort fyrverkeri avslutade utomhusaktiviteten. Sedan bjöd rektor Ewa Wånehed besökarna att stiga in.

Per Schöldberg höll invigningstalet. "Detta är en ny funktionell plats anpasssad för gemenskap och många olika aktiviteter", sade han bland annat. Han tackade Vidingehem, föreningslivet i Braås, samhällsföreningen och företagen i bygden samt alla andra som bidragit. Utan er hade detta inte blivit verklighet. Han överlämnade en gåva till samhällsförningen, ett glasskåp där framtida priser kan ställas in. Därefter förklarade han sporthallen invigd.

Sedan följde gymnastikuppvisning av Braåsgymnasterna, fotboll och innebandy. Även den nya och mycket omtalade hoppgropen användes. Den skall användas för lite mer avancerad gymnastik med mjuk landning så att inte skador uppstår om man misslyckas. En sådan grop finns sedan tidigare bara i Växjö, Kalmar och Karlskrona i vårt område.