Den 25 april 2015 var det marknadsdags i Braås. Marknaden hålls numera en gång per år på torget och är utökad med fler aktiviteter. I Braåsgården anordnades konstutställning och Braås Lunchrestaurang höll öppet med buffé. Speciellt för denna gång invigdes det nya konstverket Naturoid på torget.

På plats för att hälsa välkommen fanns också Nicolas Hansson, kultur- och konstchef, Växjö kommun samt Ingela Blad, ordförande i Braås samhällsförening. Invigningstal hölls avkultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Johansson. Naturoid har skapats av konstnären Jennifer Forsberg, vars konstnärskap presenterades under invigningen.

Efter invigningen spelade Söraby sax-dax – elever från kulturskolan under ledning av Hanna Fehling. Viibrakören under ledning av Maria Sennvall sjöng vårsånger. Det bjöds på vårsoppa och marknaden pågick för fullt hela tiden. Växjö konsthall höll konstlabb för barn. I Braåsgården ställde Emilia Linderholm och Martin Knudsen ut  sina tavlor.

Regnet hängde i luften och så småningom började det regna ett i och för sig välkommet vårregn men något tidigt för att genomföra marknadsdagen utan blöta kläder. Trots detta och flera andra aktiviteter i Braås denna lördag var arrangörerna mycket nöjda med besöksantalet.