Julmarknaden 2016

Ni minns väl hur det var förra året - kraftig blåst från sjön och helt omöjligt att få marknadsstånden att stå fast på marken. Marknaden flyttades i en hast till Braåsgården.

I år var det betydligt vänligare väder med svag vind och kring nollan. Med lite letande kunde man hitta lite snö här och där. Nya inköpta stånd som även användes vid Braåsfestivalen ringade in området framför Skattagården. Som vanligt mycket folk som vandrade runt för att köpa lotter eller inhandla något till julen. Julmusik flödade från högtalaranläggningen och ECO-kören från Svenska kyrkans underhöll med fin julmusik. Längs tillfartsvägarna lyste marschaller. När mörkret föll blev det väldigt stämningsfullt. En julgran med tända ljus och en brasa för den som ville värma händerna fanns som vanligt i centrum. Inne i skattagården bjöds det på kaffe med rejält dopp för 40 kr.

Det var som vanligt många besökare och lite trångt att ta sig fram vid tre-tiden när alla var där. Några bilder som illustrerar eftermiddagen finns här.

View the embedded image gallery online at:
http://braas.se/bilder/63-bilder-2016#sigProId29bf965736