dStapelFarg41

 Braåskalendern 2016

Kalenderuppgifter kan också sökas under respektive förenings kalender under fliken Föreningar

Söndag 13 mars
kl. 15.00
Årsstämma för Örkens Fiskevårdsområde i Skärbäcksgården, Skärbäck
Torsdag 17 mars
kl. 19.00
Årsmöte i Braås Samhällsförening i Braåsgården. Stefan Blomkvist, VD Vidingehem berättar om bolagets verksamhet och Bengt Bornliden, rektor Braås Skola om framtiden för Braås och skola och barnomsorg. Sedvanliga årsmöteförhandlingar
Lördag 23 april
kl. 10.00 - 14.00
Braås Marknad med konstutställning i Braåsgården av Gunnar Tryggmo bördig från Braås
Måndag 6 juni
kl. 10.00 - 14.00
Bryggans dag med veteranmopedrally. Start vid Ångbåtsbryggan kl. 10. Tipspromenad och grillunch
Måndag 27 juni kl. 15

Scensommar Möjligheter och böjligheter med Embla Dans, barnteater i Hembygdsparken

En bågformad föreställning bland klossar där allt är möjligt. Dansarna balanserar, gungar och studsar mot varandra som färgsprakande, dansande flipperkulor och singlar mot marken som små, små fjädrar. Former och rörelser får eget liv när föreställningen ges fritt spelrum i barnens fantasi. Rek. från 3 år.

Fredag 1 juli kl. 10

Scensommar Cirkusmusikal Havet med Fjord.

Om havet och två människor som längtar. Med jonglering, komik, sång, dans och en stor portion fantasi hittas nya möjligheter för vad som kan hända när två människor möts. En lekfull och längtansfull historia som berör något hos stor och liten.

Söndag 3 juli kl. 15

Scensommar Bust Da Breakz breakdans med Frestyle Phantatix på torget

Freestyle Phanatix tar ett språng tillbaka till den tid då hip hopen föddes. Breakdance-föreställningen återskapar storstadens uppbrutna, virvlande, flimrande och spektakulära verklighet. En rörelse i den enskilda kroppen, en rörelse i tiden och en kulturell rörelse som har betytt otroligt mycket för unga över hela jordklotet. Sex dansare och en human beatboxer förflyttar dig till till Harlem 1970!

Efter föreställningen kan du delta i en workshop tillsammans med dansarna. Rek. ålder: 10-15 år.

Lördag 16 juli kl. 19

Scensommar Goodland Trio i Hembygdsgården

Med gitarr, dragspel och sopransaxofon gör Goodland Trio från Göteborg hänryckande och svängig folkmusik med mycket lekfullhet och charm. Klangen är nordisk och influenserna från medlemmarnas olika bakgrunder hörs tydligt. Någonstans mellan pop, jazz och världsmusik hittar vi bandet som beskrivits som förnyare av den svenska folkmusiken. Svängigt som tusan!

Fredag 22 juli kl. 19

Scensommar Dunderhead i Hembygdsparken

Sedan starten 2013 har Dunderhead från Göteborg hunnit med massor. De har släppt en hyllad debutskiva, turnerat i USA och blivit utsedda till Europas bästa bluegrassband. Med kontrabas, mandolin, gitarr, banjo och sång levereras bondgårdsrock av yppersta snitt. Häng med på en resa till den amerikanska södern tillsammans med Sveriges flinkaste country-fingrar!

Fredag 5 augusti kl. 21.30

Scensommar Utomhusbio, The Swedish Therory of Love på gräsplanen framför Braåsgården

Under sjuttiotalet skapade den svenska socialdemokratin en framtidsvision. Med drivkraften att utmana traditionella samhällsstrukturer som motiv utformades ett nytt mål: ett samhälle av autonoma individer. Ett manifest skrevs, där det fastslogs att ingen medborgare ska vara beroende av en annan. Fyrtio år senare är Sverige världens ensammaste land. En tankeväckande och underhållande dokumentär med mycket igenkänning och skratt som sätter sig lite sådär lagom på tvären.

Måndag 8 augusti kl. 10

Scensommar Barnteater, Fågel, fisk eller mittemellan med Marionetteatern i Hembygdsparken

Vad kom först – ekollonet eller eken? Hur vet fröet hur det ska växa för att bli just en purjolök? Och hur kom den första solrosen till? Var med när jorden, djuren, växterna och den allra första människan växer fram, med hjälp av ett lass jord, lite vatten och några potatisar. Rek. från 4 år.

Lördag 3 september
kl. 13
Braåsfestivalen en eftermiddag och kväll full av aktiviteter på torget och i Braåsgården.
Onsdag 7 september
Musikkonsert med Sofia Karlsson i Braåsgården
Söndag 4 december
kl. 15.00
Gammaldags Julmarknad i Hembygdsparken